Пътят ще бъде блокиран от 9 до 11 ч. през цялата седмица до намиране на решение, каза кметът на Чепеларе Славка Чакърова.

Намерението на протестиращите е да затварят пътя по 15 минути и после да пропускат движението.

Тази районна служба обхваща територията на над 9 горовладелски кооперации, каза Чакърова, цитирана от БНР.

Това са над 100 000 декара гора, частни кооперации. Обслужва 4-5 села. Това са Проглед, Стойките, Широка Лъка, Гела. Не на последно място и хотелската част, която обхваща над 15 000 леглова база. Това са хотели, разположени на територията на община Чепеларе и територията на община Смолян, обсерваторията Рожен е на тази територия, кулата “Снежанка“, изтъкна кметът, която е категорична, че решението "изобщо не е целесъобразно".

Миналата седмица вътрешният министър Валентин Радев каза, че ръководството на МВР е направило преглед на пожарите в отделните противопожарни участъци и е установило, че в 12 от тях те са малко на брой и хората дежурят по двама. Заради това е решено тези участъци да бъдат преструктурирани като пожарникарите бъдат преместени на работа в по-големите участъци, без никой да бъде уволнен.

След като разбрали за недоволството на хората в някои малки общини от ръководството на МВР са решили някои от тези 12 участъци да бъдат оставени да съществуват, независимо, че в тях дежурят по-малко от трима пожарникари на смяна. Това Радев каза в Брусарци, където увери местните, че пожарната служба няма да се закрива.

Предложението на МВР ще бъде разгледано в Народното събрание. "Ще се съобразим с решението на парламента, каквото и да бъде то", обяви министър Валентин Радев.